Monday, 30 June 2014

Mengapa Set Puasa Shaklee Memberikan Anda Bertenaga Dan Kekal Cergas

Assalamualaikum..

Alhamdulillah kita telah pun memasuki bulan Ramadhan Al-Mubarak, semoga kita semua mendapat keberkatan di bulan ini dan semoga semua amalan kita diterima oleh Allah S.W.T. Hari ini saya ingin berkongsi tentang Set Puasa Shaklee. Mengapa ramai di luar sana menggembar-gemburkan yang Set Puasa Shaklee ini memberi tenaga dan kekal cergas sepanjang hari. Jom kita tengok apa yang ada dalam Set Puasa Shaklee:



Set puasa terdapat 3 jenis iaitu ESP, Performance Drink dan MealShake.






Energizing Soy Protein 

Protein Energizing Soy boleh menjadi sebahagian daripada diet glycemic yang rendah, kerana ia telah secara klinikal terbukti untuk mendapatkan tindak balas yang rendah glisemik berbanding dengan karbohidrat ringkas.ESP rendah glisemik, jadi glucose tersebut lebih mudah diuraikan untuk di jadikan tenaga.
  • ESP adalah berasaskan protein. Protein diuraikan lebih lama kerana rantai molekulnya adalah panjang, maka masa yang lebih lama di perlukan. Maka tenaga akan dihasilkan untuk diperlukan oleh sel-sel badan.
  • Nama pun dah 'energizing'. Sah memang ESP ini memberi tenaga yang berterusan dan mengurangkan rasa lapar. Sudah banyak testimoni untuk ESP ini dan kebanyakan penggemar ESP sukakannya. 
  • ESP mengandungi 9 asid amino yang lengkap yang diperlukan tubuh.
  • Gabungan ESP dan Meal Shakes akan memberi anda tenaga yang berterusan dan mengawal rasa lapar sepanjang anda berpuasa.

Performance Drink (Orange)

Biasa kita dengar air isotonik 100Plus atau pun Revive. Saya pun gemar juga minum air isotonik ini.
Di Shaklee kita menyediakan satu produk yang terbaik dari jenama lain.

Apa istimewanya PD
  • Tak ada gas, (selamat untuk anak dan ibu anak)
  • Performance drink mengandungi eletrolyte yang banyak.
  • Mengandungi opticard untuk membekalkan tenaga serta merta kepada pengguna.
  • Berfungsi untuk mengekalkan kandungan air dalam badan kita.
  • Mempunyai imbangan elektrolit yang sempurna untuk mencegah dehidrasi. 
  • Minuman berperisan oren kegemaran atlit-atlit dan mereka yang aktif.
  • Serbuk elektrolit berperisa oren semulajadi.
  • Mengandungi Opti-Lite (campuran 6 elektrolit) yang menyokong hidrasi secara optimum.
  • Campuran karbohidrat unik menghasilkan tenaga dengan serta merta.
  • Gabungan Opti-Lite dengan karbohidrat menghasilkan ketahanan prestasi jangka panjang.
Mealshake (Vanilla)

Kepada anda yang ingin mengajar anak berpuasa, anda boleh mencampurkan mealshake, kerana ia mengandungi mineral dan vitamin yang lengkap
  • Meal Shakes berperasa Vanila boleh diambil oleh sesiapa sahaja walaupun anda bukanlah seorang yang gemarkan soya.
  • Serbuk susu dengan campuran vitamin & mineral.
  • Hidangan lazat berkrim dengan rasa "french vanilla" yang semulajadi.
  • Satu hidangannya mencakupi 30% sumber protein harian.
  • Satu hidangannya mencakupi satu pertiga keperluan vitamin & mineral harian
  • Membentuk keseimbangan untuk 9 asid amino asas yang tidak dapat dibuat oleh tubuh.
  • Penyediaan yang berkhasiat, rendah kolestrol, lemak dan sodium.

Mengapa MESTI mengamalkan set ini?

  • Bagus untuk diambil ketika sahur dan berbuka.
  • Mudah disediakan, cepat hadam dan lazat rasanya. 
  • Atasi gastrik, pedih ulu hati dan sembelit sepanjang berpuasa.
  • Sesuai untuk semua peringkat umur (kanak-kanak dan orang dewasa). 
  • Membekal tenaga dari pagi hingga ke petang dan terus ke malam. 
  • Mempunyai zat besi dan mineral yang mencukupi untuk keperluan harian. 
  • Memenuhi khasiat dan nutrisi yang diperlukan sekeluarga

Siapa boleh amalkan set ini?

  • Anda yang berpuasa
  • Anda yang aktif (sukan)
  • Ibu hamil
  • Ibu menyusukan anak
  • Pelajar yang mudah penat
  • Pekerja yang lesu
  • Lelaki dan wanita
  • Kanak-kanak sekolah
  • Warga emas
Bagaimana Cara Pengambilannya?

Sangat mudah dan pantas, tak sampai seminit pun.

Gunakan sudu makan biasa (sudu besar), campurkan mengikut citarasa anda:
I. 1 sudu Meal Shakes (MS) dan 1 sudu Performance Drink (PD), atau
II. 2 sudu Meal Shakes (MS) dan 2 sudu Performance Drink (PD), atau
III. 3 sudu Meal Shakes (MS) dan 3 sudu Performance Drink (PD).

Bancuh dengan air kosong (air masak atau air tapis, tidak sejuk dan tidak panas) kacau dengan sudu atau goncang dalam shaker, minum (habiskan serta merta).

Testimoni Pengguna






Berminat untuk mencuba sebarang produk Shaklee? Anda boleh hubungi saya di:

No Tel:-014-5340123
COD area: Pantai Dalam, University Malaya, Petaling Jaya Seksyen 14, Bangsar, Brickfield, Mid Valley, Abdullah Hukum

Untuk seluruh Malaysia, pengeposan akan dilakukan melalui Pos Laju. Consultation akan diberikan kepada semua pembeli.

atau

Anda boleh membeli melalui online hanya klik link dibawah



Sunday, 29 June 2014

Minum air buah Ketika bersahur Untuk Kekal Cergas Boleh Digantikan Dengan Performance Drink Shaklee

Minum air buah semasa bersahur adalah antara tindakan yang baik dalam memastikan umat Islam sentiasa bertenaga dan sihat sepanjang hari pada bulan Ramadan ini, menurut pakar dietetik. 
Ketua Jabatan Dietetik dan Sajian Hospital Kuala Lumpur (HKL), Ridzoni Sulaiman berkata dengan meminum air buah-buahan segar, ia dapat mencegah tubuh daripada mengalami dehidrasi pada bulan puasa ini. Air buah-buahan ini mengandungi pelbagai jenis nutrien seperti vitamin, potasium dan glukosa, dan berperanan sebagai bekalan tenaga di dalam badan.



"Sebenarnya rasa letih, penat dan mengantuk bukannya disebabkan kekurangan makanan tetapi ia adalah disebabkan kuantiti air di dalam badan berada pada tahap rendah. "Bila berlakunya dehidrasi, tubuh kita kehilangan air serta garam galian seperti sodium, potasium, kalsium, fosfat dan sebagainya, sebab itu air memainkan peranan penting di dalam tubuh kita," tambahnya.

Memandangkan bulan Ramadan kali ini jatuh pada musim Monsun Barat Daya dengan cuaca yang panas dan kering, serta diburuk dengan jerebu yang tidak menentu dan ramalan fenomena El Nino akan melanda Malaysia pada pertengahan tahun ini, maka adalah perlu bagi umat Islam memastikan bekalan air dalam badan sentiasa dijaga.

Ridzoni berkata selain meminum air buah-buahan, orang ramai perlu mengelak daripada meminum kopi ataupun teh pada bulan puasa kerana minuman itu mempunyai kesan deuratik. Minuman tersebut akan merangsang pengeluaran air kencing, dan akibatnya, badan akan mengalami dehidrasi dan tekak menjadi sangat haus, katanya.

Sementara itu, Pegawai Dietetik Pusat Pengajian Sains Kesihatan Universiti Sains Malaysia (USM), Mohd Hairil Nizam Abdul Hamid turut bersependapat pengambilan air yang mencukupi amat penting dalam menghadapi musim panas ketika berpuasa. Katanya, kekurangan air ini boleh menyebabkan tubuh menghadapi masalah kerana 70 peratus daripada komposisi tubuh terdiri daripada air. "Tubuh badan memerlukan sekurang-kurangnya lapan gelas air sehari bagi memastikan sel-sel tubuh dapat berfungsi dengan baik.

"Apabila tubuh mengalami dehidrasi masalah utama adalah buah pinggang kerana bila tubuh kekurangan air, buah pinggang akan kecut yang boleh menyebabkan kerosakan buah pinggang, malah antara perkara lain yang boleh berlaku adalah pening dan pitam," katanya. Tambah beliau, walaupun pengambilan air yang mencukupi dititikberatkan namun orang ramai turut dinasihat memakan makanan seimbang.

Oleh kerana itu lah, pengambilan Performance Drink pada bulan puasa amat di perlukan untuk mengelak dari terjadinya dehidrasi. Performance Drink merupakan minuman elektrolik. Sedikit info tentang pentingnya elektrolit. Antara elektrolit yang utama dalam badan adalah Sodium ion, Chloride Ion, Magnesium ion Calcium Ion, Potassium ion.. Fungsi elektrolit adalah untuk mengawal keseimbangan air dalam badan dan menghasilkan impuls elektrik yg digunakan oleh saraf saraf dan otot -otot badan.

Jadi jika anda sedang mencari minuman elektrolit, pastikan pilihan anda adalah yang terbaik untuk diri sendiri dan keluarga anda. Pilihan saya semestinya Performance Drink Shaklee. Kenapa? kerana ia berbeza dengan jenama yang lain..bukan sahaja rasanya yang lazat, yg penting ia tak bergas dan atas sebab sebab dibawah 

Kelebihan Performance Drink Shaklee:
  • Ia terbukti secara klinikal dapat menyokong tahap hidrasi lebih cepat berbanding air. 
  • Performance Drink juga mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi lain.
  • Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari dengan campuran unik karbohidrat dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.
  • Terbukti secara klinikal:Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi, memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina
  • Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.

Antara produk terbaik Shaklee... beza? memang berbeza

Jadi anda, jangan pandang remeh kepentingan minuman elektrolit kerana jika kandungan elektrolit tak seimbang dalam badan atau terganggu, ia boleh membawa maut. Dan satu lagi, kalau anda mengalami haus terlampau, kulit bibir mengelupas atau rasa mual itu juga tanda2 badan sedang menghadapi tahap dehidrasi yang terlampau. jadi sila lah bancuh segelas Performance Drink hari ini. Ia memberi tahap hidrasi lebih baik berbanding air biasa. Pasti berbaloi...Lebih2 lagi kita dah nak menghampiri bulan puasa, pastikan setin Performance Drink ada dirumah anda..

Berminat untuk mencuba sebarang produk Shaklee? Anda boleh hubungi saya di:

No Tel:-014-5340123
COD area: Pantai Dalam, University Malaya, Petaling Jaya Seksyen 14, Bangsar, Brickfield, Mid Valley, Abdullah Hukum

 Atau

Anda boleh membeli melalui online dengan klik l dibawah


Untuk seluruh Malaysia, pengeposan akan dilakukan melalui Pos Laju. Consultation akan diberikan kepada semua pembeli.

Wednesday, 25 June 2014

Kenali Anemia Dan Cara Mengatasi Atau Merawat Secara Semulajadi Dengan Shaklee

Apa itu Anemia

Anemia membawa maksud "tiada darah" yang merujuk kepada kekurangan darah merah dan/atau hemoglobin. Ini mengurangkan keupayaan darah untuk memindahkan oksigen ke tisu-tisu dan mengakibatkan hipoksia; oleh sebab semua sel manusia bergantung kepada oksigen untuk hidup. Hemoglobin (protien yang membawa oksigen di dalam sel darah merah) harus hadir untuk memastikan pengoksidaan yang mencukupi bagi semua tisu dan organ badan.

Secara ringkas, Anemia ialah keadaan dimana jumlah sel darah merah atau jumlah Hemoglobin (Protein pembawa Oksigen) dalam sel darah merah berada di bawah normal dan menyebabkan tubuh akan mengalami kekurangan Oksigen.

Penyakit Anemia adalah penyakit darah yang paling common. Satu-satunya cara untuk mengesan Anemia ialah dengan ujian darah. Punca penyakit ini ada 2, samada diwarisi atau diperolehi.
Orang yang sering diserang penyakit ini ialah golongan wanita hamil, kanak-kanak kurang dari 2 tahun, remaja perempuan yang baru datang haid (period), orang tua (60 tahun ke atas) dan atlit perempuan.




Anemia yang teruk boleh menyebabkan :
Kegagalan jantung di mana fungsi jantung menjadi lemah dan tidak mencukupi.
Mengalami masalah semasa mengandung seperti melahirkan bayi pramatang dan pertumbuhan janin yang terencat semasa di dalam kandungan.


10 Tanda2 anda mungkin mengalami anemia:
  • Sering letih
  • Sering Sakit kepala
  • Kelopak mata pucat
  • Sering mual
  • Ujung jari pucat
  • Wajah pucat
  • Sesak nafas
  • Denyut jantung tidak teratur
  • Rambut gugur
  • Antibodi bdn lemah

Bagaimana cara untuk mengatasi? 

Badan memerlukan zat-zat mineral tambahan seperti Zat Besi, Vitamin B12 dan Folat. Zat besi terdapat pada sayuran yang berwarna hijau gelap seperti bayam, Vitamin B12 terdapat pada daging, dan folat terdapat pada pisang, jeruk, kacang-kacangan dan lain-lain.

Bagi memudahkan, cuba ambil supplement tambahan SHAKLEE yang nyata di extract dari bahan semulajadi, sentiasa selamat dan sentiasa berkesan. Apa yang dicadangkan ialah...Vitamin B.complex, Vita-lea (multivitamin dengan iron), Vitamin C dan ostematrix. Anda pasti akan rasa kelebihan dan kelainan mengamalkan produk Shaklee.



Bagaimana vitamin-vitamin di atas dapat membantu mengatasi masalah Anemia?

Shaklee B Complex
B Complex Shaklee adalah unik kerana ianya telah lengkap dengan asid folik dan juga 8 kumpulan vitamin B. 

Vitalea with Iron Formula
Vita-Lea kaya dengan iron (zat besi) di mana ia adalah sangat bagus untuk masalah mudah pitam atau mudah pening ataupun masalah Anemia. 

Sustained Release Vitamin C
Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat.
Ia juga membantu dalam penghadaman zat. Di samping itu Vitamin C juga meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh (cth: selsema).
1 biji vitamin C Shaklee bersamaan dengan 7 biji oren. Mampukah kita nak makan 7 biji oren sehari?
Selain itu vitamin C juga dapat membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah.

Ostematrix (Kalsium)
Menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.
Pengalkalian tubuh – Kalsium adalah mineral alkalin, dan ianya berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesity diwaktu umur tua. Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrient dan merangsang detoksifikasi.

Berminat untuk mencuba sebarang produk Shaklee? Anda boleh hubungi saya di:

No Tel:-014-5340123
COD area: Pantai Dalam, University Malaya, Petaling Jaya Seksyen 14, Bangsar, Brickfield, Mid Valley, Abdullah Hukum

Atau

Anda boleh membeli Set Anemia ini melalui online dengan klik dibawah



Untuk seluruh Malaysia, pengeposan akan dilakukan melalui Pos Laju. Consultation akan diberikan kepada semua pembeli.

Saturday, 21 June 2014

Kelebihan Performance Drink Memastikan Anda Kekal Hidrat Sepanjang Hari

Assalamualaikum...

Sekarang musim kemarau kan? Kalau kita yang duduk dalam rumah atau pejabat ni pun rasa bahangnya apatah lagi mereka yang bekerja dekat bawah matahari. Time-time panas camni memang kena minum air banyak-banyak nak ilangkan rasa perit kering tekak dan nak elak kan dari terkena strok matahari. Lagi satu bila musim badan mesti rasa tak selesa kan, macam nak demam pun ade. Bancuh segelas PD konfem lepas tu badan bertenaga balik. Rasa oren yang lazat buat badan cepat rasa refresh & bertenaga.

Performance Drink merupakan minuman yang membantu tubuh badan kekal hidrat dan bertenaga. Minuman ini mempunyai pelbagai manfaat bagi memastikan tubuh badan kekal segar sepanjang hari. Minuman ini digunakan oleh ramai atlet antarabangsa supaya kekal cergas bagi memastikan prestasi mereka sentiasa yang terbaik.





Manfaat Utama Performance Drink:

1. Meningkatkan daya ketahanan badan
-Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh badan.

2. Membekal tenaga dan daya ketahanan fizikal
-Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolism air dalam tubuh badan. Ia mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus, magnesium dan chloride. Produk ini dirumus ekslusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang aktif dalam kerja seharian.

3. Mencegah penyahhidratan
-Mengurangkan kehausan, mencegah penyahhidratan dan membantu untuk melembabkan kulit.

4. Mengekalkan paras gula
-Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan percepatkan kesembuhan akibat kecederaan otot.

pd


Siapa yang perlukan Performance Drink Shaklee:
  • Individu yang aktif bersukan.
  • Individu yang berpuasa (diambil semasa sahur dan berbuka).
  • Individu yang menghidap gout.
  • Ibu yang menyusukan anak.
  • Individu yang kurang minum air.
  • Individu yang kerap sakit kepala.
  • Bila rasa nak demam, atau sedang demam.
  • Kanak-kanak yang demam.
  • Individu yang suka minuman ringan terutama yang berkarbonat.


Cara pengambilan

Campurkan 3 sudu serbuk Performance Drink bagi setiap 8oz (230ml) air sejuk. Lebihan minuman yang telah dibancuh boleh disimpan dalam peti sejuk.


Performance Drink sangat sesuai, terutama bagi mereka yang mengamalkan gaya hidup aktif. Di samping itu, minuman ini juga sesuai diambil ketika musim cuaca panas dan ketika berpuasa. Juga boleh dicampurkan bersama ESP dan Meal Shakes untuk kesan yang lebih kepada tubuh badan. Untuk tahu lebih lanjut tentang set kombo yang sesuai semasa bulan Ramadhan sila hubungi :


Berminat untuk mencuba sebarang produk Shaklee? Anda boleh hubungi saya di:


No Tel:-014-5340123
COD area: Pantai Dalam, University Malaya, Petaling Jaya Seksyen 14, Bangsar, Brickfield, Mid Valley, Abdullah Hukum

Atau

Anda boleh mendapatkan Performance Drink ini dengan klik link dibawah

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=93f8e322bb6adffeeb33a85d95c52316

Untuk seluruh Malaysia, pengeposan akan dilakukan melalui Pos Laju. Consultation akan diberikan kepada semua pembeli.

Friday, 20 June 2014

Vitamin E Tidak Sesuai Untuk Kulit Berminyak & Berjerawat Dan Cara Mengatasinya

Saya mempunyai banyak parut jerawat yang lama dan baru..muka pon jd gelap klau parut yg dh lame. Kalau parut baru tu kulit muka jadi kemerah-merahan. Jerawat xpernah surut, mungkin juga disebabkan resdung.

Banyak saya bace testimoni dari pelanggan dan pengguna Vitamin E Complex shaklee yang muka mereka makin cantik, licin, gebu, parut jerawat pon pudar dan terus hilang. So saya pun cuba la jugak. Lepas cuba muka saya memang la lembut dan parut pudar tapi jerawat makin meriah naik.

Saya pon dh pening macam mane nak buat. Kalau mcm nie membazir je la saya beli Vitamin E Complex tapi xleh guna. Memang tak puas hati kenapa muka orang lain xde pon naik jerawat, muka saya naik jerawat. So saya pon jadi la detektif conan nak siasat ape sebenarnya yang sy xthu tentang Vitamin E Complex Shaklee nie.



Bagaimana Untuk Mengelak jerawat Naik

Mengikut ape yang saya bace dan study, orang yang mengalami masalah kulit seperti kulit kering, kulit berminyak, mempunyai jerawat yang banyak, jerawat resdung, kulit sensetif dan kulit kombinasi belum boleh mengamalkan vitamin e lagi.

Kulit bermasalah tersebut mesti mengambil GLA Complex terlebih dahulu untuk mengimbang hormon dalam tubuh. Mereka yang mengambil Vitamin E Complex naik jerawat itu adalah disebabkan oleh hormon dalam tubuh tidah stabil.



Namun, saya juga ada terbace boleh mengambil Vitamin E Complex bersama - sama dengan GLA Complex.  Jadi saya memilih untuk mengambil kedua-duanya serentak. Sebab xsabar nk kulit glowing kan. Sebelum amik GLA Complex,  ada jerawat besar di dagu, lepas makan je GLA Complex dengan Vitamin E Complex serentak, bangun pagi esok jerawat dah surut dan xsakit langsung, macam xde ape2.

Alhamdulillah selepas seminggu seminggu consume Vitamin E Complex dan GLA Complex jerawat didahi dan dagu makin surut, xde lagi terbonjol sane sini. Lagi satu saya tambahkan ESP sebelum tido jgk.

Melalui pengalaman boleh saya rumuskan bahawa betapa pengtingnya untuk kita tahu cara vitamin itu berfungsi.

Jangan terlalu cepat menyalahkan vitamin, sedangkan cara pengambilan kita yang salah. Pasti ada sebab mengapa vitamin yang kita ambil tidak berkesan, malah ada yang sehingga memudaratkan diri sendiri pula.


Berminat untuk mencuba sebarang produk Shaklee? Anda boleh hubungi saya di:


No Tel:-014-5340123
COD area: Pantai Dalam, University Malaya, Petaling Jaya Seksyen 14, Bangsar, Brickfield, Mid Valley, Abdullah Hukum


Untuk seluruh Malaysia, pengeposan akan dilakukan melalui Pos Laju. Consultation akan diberikan kepada semua pembeli.



Thursday, 19 June 2014

Cara Pengambilan Vitamin Shaklee Ketika Berpuasa

Assalamualaikum...

Memandangkan lg beberapa hari kita umat islam akan menyambut bulan Ramadhan..dan juga ramai yang tanya cara pengambilan makan vitamin pada bulan puasa, jadi hari ini saya nak cerita sikit pasal kenapa perlunya vitamin pada bulan puasa dan cara makan.



Bulan Ramadhan bulan yang banyak mengandung Hikmah didalamnya. Beruntunglah anda yang dapat berpuasa sepanjang bulan Ramadhan, karana puasa itu bukan sahaja dapat membersihkan Rohani manusia ia juga akan membersihkan Jasmani manusia itu sendiri, puasa sebagai alat penyembuh yang baik. Semua alat pada tubuh kita sentiasa digunakan, boleh dikatakan alat-alat itu tidak berehat selama 24 jam. Alhamdulillah dengan berpuasa kita dapat merehatkan alat pencernaan kita lebih kurang selama 12 jam setiap harinya. Oleh karana itu dengan berpuasa, organ dalam tubuh kita dapat bekerja dengan lebih teratur dan berkesan.




Pengambilan supplement/ vitamin BUKAN pengganti kepada makanan seimbang kita, sebaliknya hanya MEMBANTU badan kita untuk mendapatkan nutrisi yg tidak lengkap disebalik GAYA HIDUP yang kebanyakan daripada kita yang tidak konsisten mengamalkannya secara berkualiti dan bermutu tinggi. Oleh itu dengan pengambilan supplement, ia sedikit sebanyak dapat menampung kekurangan nutrisi dalam badan kita.

Apabila kita berpuasa kadang2 badan kita cepat letih dan cepat penat kan..ini berlaku sama ada badan kita mmg betul2 penat sebab kekurangan air atau sbb minda kita sendiri yg set dari awal lg apabila berpuasa badan kita akan letih...tepuk dada tanya iman :-)

Di sinilah..pentingnya kenapa kita mengamalkan pemakanan yang boleh mengekalkan kesegaran dan kecergasan sepanjang hari seperti kurma, oats dan supplements.






Jadi, bagaimana pula jadual makan vitamin shaklee pada bulan puasa?


Waktu Sahur:

~  Minum segelas Perfromance Drink dan segelas ESP atau boleh mix Performance Drink, ESP dan Mealshake (gabungan terbaik). 
~ Vitalea, B Complex & Vit C 

Waktu berbuka:

~ Minum segelas Performance Drink dan ESP (untuk dapatkan hasil terbaik). 
~ Makan Alfalfa, Vit C & Lecithin/Omega Guard 

Selepas Terawih/moreh:

~ Zink, 

Sebelum Tidur:

~ Amalkan minum segelas ESP. 
~ Ostematrix, Vit E/GLA 

Atau boleh juga ikut macam ni:-

1.Yang biasa ambil pagi - ambil selepas berbuka puasa
2.Yang biasa ambil tengah hari - ambil selepas Terawikh/moreh
3.Yang biasa ambil malam - ambil masa sahur.


Selamat Menjalani Ibadah Puasa..


Berminat untuk mencuba sebarang produk Shaklee? Anda boleh hubungi saya di:

No Tel:-014-5340123
COD area: Pantai Dalam, University Malaya, Petaling Jaya Seksyen 14, Bangsar, Brickfield, Mid Valley, Abdullah Hukum

Untuk seluruh Malaysia, pengeposan akan dilakukan melalui Pos Laju. Consultation akan diberikan kepada semua pembeli.

Wednesday, 18 June 2014

Persediaan Puasa Untuk Kekal Cergas Bertenaga Dengan Set Puasa Shaklee

Assalamualaikum..

Minggu depan kita akan menyambut Bulan Ramadhan Insyaallah..Selain Persediaan dari segi jasmani dan rohani, kita juga perlukan persediaan untuk tubuh badan kekal sihat sepanjang hari untuk melakukan ibadah wajib dan sunat. Mesti ramai yang tak nak lepaskan peluang untuk mengerjakan ibadat solat sunat terawih kan?? Jadi apa kata anda bersedia dengan supplement Shaklee ini untuk kekal bertenaga sepanjang berpuasa.

Bagi ibu-ibu yang menyusu takut susu merudum pun jangan risau. Set berpuasa shaklee juga sangat membantu dalam mengurangkan masalah penurunan penghasilan susu semasa berpuasa nanti.





Terbahagi kepada 3 produk asas untuk pembekalan vitamin, zat galian, tenaga dan pengekalan bendalir badan iaitu Mealshake (perasa French Vanilla), Energizing Soy Protein atau ESP (perasa Vanilla) dan Performance Drink atau PD (perasa oren). Ketiga-tiga produk ini berperanan membekalkan nutrien dan keperluan harian tubuh agar terus bertenaga dan cerdas.

Sesuai untuk mereka yang tidak sempat bersarapan, dan minuman untuk bersahur dan berbuka puasa. Kalau tak sempat sahur pun (kes terbangun tinggal 5 minit nak imsak/15 minit nak Subuh), mighty 3 gems ini insya-Allah memadai untuk anda menjalani kehidupan Ramadhan seperti biasa.

Dan berbuka puasa dengan mighty 3 gems memberi anda tenaga untuk menunaikan ibadah selanjutnya iaitu solat Maghrib, Isyak serta terawikh dan ibadah2 lain seperti bertadarus.

Bagi ibu menyusu ia membantu ibu berpuasa sambil menyusukan anak.

Performance drink :
  • Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.
  • Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
  • Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
  • Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.
  • Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.
  • Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia bole tolong cegah dehydration tu.
  • Penghidratan lebih cepat berbanding air (Oren)
  • Bekerja atau bersukan menyebabkan kekurangan nutrisi penting dalam tubuh. Shaklee Performance merupakan pilihan paling ideal yang berupaya menghidrat lebih cepat berbanding air dan mebekalkan tenaga untuk kegiatan harian anda.
  • OptiCarb® pilihan eksklusif untuk tenaga yang berpanjangan.
  • Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga, otot dan paras bendalir yang perlu bagi penghidratan yang wajar.

Energizing Soy Protein (ESP) : 
  • Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel.  
  • Protein adalah amat penting dalam pembinaan tubuh badan kita, terutama kepada janin dan bayi yang sedang membesar.
  • Membekalkan tenaga.
  • Memberikan rasa kenyang. 
  • Diperlukan untuk kuku, rambut dan kulit yang sihat.
  • Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit.
  • Membanyakkan susu badan (milkbooster).
  • Membantu mengekalkan kepejalan otot.
  • Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal.
  • Mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat.

Meal Shake :
  • Ianya multivitamin a.k.a pemakanan lengkap. Rasanya sangat sedap seperti rasa ice cream vanila tp dlm bentuk serbuk.
  • Meal Shakes Shaklee adalah salah satu pilihan pemakanan yang diberi jolokan ‘easy-on-the-go meal’ kerana penyediaannya yang begitu mudah, dan kandungannya yang lengkap membekalkan nutrient keperluan harian.
  • Meal Shakes sesuai untuk kanak-kanak yang aktif dan tak boleh duduk diam. Sesuai juga buat mereka yang tidak sempat mengambil sarapan dan hidangan yang seimbang. Juga membekalkan nutrisi kepada mereka yang sukar untuk menelan supplemen dalam bentuk pil terutama warga tua.
  • Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
  • Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
  • Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik.
  • Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.*** Meal Shakes Shaklee boleh diberikan kepada bayi bermula 1 tahun (jika tidak menyusu ibu) dengan dos 1/2 sudu kecil sahaja. Bagi kanak-kanak di bawah usia 4 tahun, Meal Shakes Shaklee boleh diberi dalam kuantiti yang sedikit untuk membenarkan tubuh mereka membina ketahanannya secara independent.

*Meal Shakes Shaklee juga boleh diambil sekiranya anda mahu menguruskan badan (selain rangkaian produk dalam program Weight Loss Shaklee iaitu Cinch) kerana kandungan protein dan seratnya memberi rasa kenyang untuk tempoh yang lama. Bezanya dengan Cinch, antaranya ialah Cinch mengandungi Leucine untuk menjaga otot semasa program turun berat dijalankan.


Siapa yang sesuai mengambil Meal Shakes Shaklee?
  • Kanak-kanak
  • Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan
  • Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang
  • Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil
  • Warga tua . Selain itu, Meal Shakes Shaklee boleh digunakan untuk menggantikan minuman berkafein.
Testimoni




Best kan kelebihan produk-produk ini...? rasa lapar dan kurang tenaga kita boleh diganti dengan ESP dan MEAL SHAKE...manakala, rasa penat dan letih serta kekurangan air (dehidrasi) boleh diganti dengan PERFORMANCE DRINK...nah, sudah lengkap 'makanan' yang diperlukan tubuh ketika kita berpuasa...dan bolehla kita meneruskan amalan-amalan kerohanian yang lain tanpa perlu risau akan keletihan fizikal kita.... :) 

* Semoga kita semua mampu menjalani ibadah puasa kita dengan sempurna...insyaAllah...




Berminat untuk mencuba sebarang produk Shaklee? Anda boleh hubungi saya di:

No Tel:-014-5340123
COD area: Pantai Dalam, University Malaya, Petaling Jaya Seksyen 14, Bangsar, Brickfield, Mid Valley, Abdullah Hukum

Atau

Anda boleh membeli Set Puasa Shaklee secara online dengan klik link dibawah

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=1f81d18bb69fda4358a575aaf571c531

Untuk seluruh Malaysia, pengeposan akan dilakukan melalui Pos Laju. Consultation akan diberikan kepada semua pembeli.

Tuesday, 17 June 2014

Kenapa Vitamin C Penting untuk Tubuh Badan dan Kulit

Vitamin c sangat penting untuk tubuh badan dan kulit kita supaya kekal sihat dan cantik. Untuk mendapatkan vitamin c yang cukup kita perlu mengambil pelbagai sumber vitamin c. Contohnya dengan mengambil 7 biji oren baru lah badan kita mendapat cukup vitamin c. Tapi mampu ke kita nak makan 7 biji oren skali gus. Banyaknya..sebab itu lah saya memilih vitamin C Shaklee. Senang je setiap hari, telan je 1 biji vitamin c shaklee dah bersamaan dengan 7 biji oren. So tubuh badan dan kulit saya telah mendapatkan vitamin c yang secukupnya setiap hari..





Keistimewaan Sustained Release Vitamin C Shaklee

Setiap tablet vitamin C mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya (500mg) dan pembebasan 1.5 vitamin C tersebut ke dalam tubuh kita setiap jam. Ujian klinikal telah membuktikan Vitamin C dalam 2 tablet Vitamin Shaklee (dalam jurang masa 5 jam) mampu kekal dalam plasma darah kita selama 24 jam. Setiap tablet mengandungi 120mg bioflavonoid (25% dari bioflavonoid, diekstrak dari kulit buah) yang juga dikenali sebagai Vitamin C Complex. Ia mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan Vitamin C dalam tubuh kita, melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas.




Kebaikan Utama:

��Membentuk Kolagen - Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.

��Memperbaiki Simptom Pendarahan - Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

��Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, mempertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.

��Memerangi kanser - Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.

��Mencantikkan Kulit - Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.

��Memperbaiki Insomnia - Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.

��Mengekalkan kolestrol sihat - Ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi


Antara simptom kekurangan Vitamin C :
▶️Mudah tertekan / Stress - sering letih dan lemah
▶️Kulit kelihatan sangat kering dan bersisik, tapak kaki keras dan kasar
▶️Luka yang lambat sembuh
▶️Mudah selsema / bersin
▶️Wajah nampak tua dari usia (Vitamin C penting utk pembentukan kolagen)
▶️Mudah dapat ulser
▶️Mudah demam / antibodi tak kuat
▶️Gusi berdarah
▶️Salur darah mengecil
▶️Sakit sendi
▶️Tanda lebam pada badan
▶️weight loss (bukan kurus sihat tp kurus yang tak sihat, lemah dan kusam)


Siapa yang perlukan Vitamin C?

# Perokok

# Anda yang mudah stress sebab stress akan memusnahkan vitamin c dlm badan

# Anda yg makan pil perancang sebab pil perancang juga akan serap vit c dan akibatnye vit c akan musnah cepat dlm badan

# Anda yg nak cantikkan kulit atau yg ada masalah kulit berjerawat atau eczema perlukan vit c utk membina kolagen kulit yg sihat dan memperbaiki tisu kulit

# Sesiapa yg inginkan kesihatan yang baik sebab vit c menyokong sistem imun dlm badan dan mengurangkan demam selsema yg berpanjangan


Sebab tu dalam family wellness ada termasuk vitamin C antara vitamin yg perlu diambil oleh semua org kerana vitamin C bersifat larut air dan ianya mudah dihapuskan dalam keadaan tertentu contohnya jika kita stress, berhadapan dengan cuaca panas dan banyak lagi keadaan.

Badan yg sihat tak akan berterusan sihat melainkan kita menjaganya dgn baik...
Nak jaga kesihatan kena bermula semasa badan kita masih lagi sihat agar kesihatan itu dapat dikekalkan...

Jom Bermula dengan mengambil Vitamin C Shaklee yg pastinya akan membantu dalam menjaga kesihatan dalaman dan luaran anda...


Antara testimoni-testimoni berikut :-





Berminat untuk mencuba sebarang produk Shaklee? Anda boleh hubungi saya di:

No Tel:-014-5340123
COD area: Pantai Dalam, University Malaya, Petaling Jaya Seksyen 14, Bangsar, Brickfield, Mid Valley, Abdullah Hukum

Atau

Anda boleh mendapatkan vitamin C ini dengan membeli secara online dengan klik link dibawah

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=c08801e8fe6cc49c3f4c80588829282a


Untuk seluruh Malaysia, pengeposan akan dilakukan melalui Pos Laju. Consultation akan diberikan kepada semua pembeli.

Sunday, 15 June 2014

Ketahui Cara Mudah Untuk Mengamalkan 3 Liter Air Bersama Supplemet Shaklee

Asalamualaikum & Salam Sejahtera,

Supplement semulajadi Shaklee membebaskan toksin dari tubuh, dan memperbaiki sel-sel yang rosak. Air amat diperlukan dalam proses ini, jika tidak anda akan mengalami keadaan yang dinamakan healing crisis.

"Supplement Shaklee perlu diambil dengan sekurang-kurangnya 3 liter air masak sehari'. Apabila saya mengungkapkan ayat ini kepada pelanggan, ramai yang mengeluh dan ade juga yang terkejut. Ini menunjukan anda tidak biasa atau tidak mengamalkan pengambilan air masak yang cukup setiap hari. Namun bukan semua begitu, ada juga yang telah biasa mengambil air masak dengan cukup. Disini, saya senaraikan cara mudah untuk anda mengamalkan cara pengambilan air masak tanpa membebankan anda.




TIPS 1:

✔ Bangun tidur, sebelum buat apa-apa, minum segelas air masak : 250ml

✔ Selepas mandi, sembahyang Subuh dan settle apa yang patut, minum segelas air masak, lepas tu baru keluar rumah (pergi kerja atau kelas) : 250ml
✔ Pastikan anda minum sekurang-kurangnya 1liter sebelum lunch dan 1liter selepas lunch. Anda ada sekurang-kurangnya 5jam untuk habiskan 1liter sebelum lunch dan 1liter selepas lunch.

✔ Balik kerja atau balik kelas, minum segelas air : 250ml

✔ Sebelum tidur, minum segelas air masak : 250ml


** Jika anda bekerja atau belajar atau mungkin suri rumah sekalipun, anda boleh sediakan tumbler yang size 1liter ataupaun tumble yang 1.5liter.


TIPS 2:


✔ Minum 1-2 gelas air masak sebaik bangun tidur. Minum air masak dipagi hari dapat membantu sistem pelawasan tubuh, menyegarkan dan menjadikan wajah kelihatan berseri.

✔ Minum 1 gelas air masak satu jam sebelum tidur.

✔ Ambil supplemen/vitamin bersama 2 gelas air.

✔ Minum 1 gelas air setengah jam sebelum makan. Ia dapat membantu mengelakkan makan secara berlebihan dan seterusnya dapat membantu bagi yang ingin menguruskan badan.

✔ Minum 1 gelas air selepas ke tandas.

✔ Minum 1-2 gelas air sebelum dan selepas direct feed atau mengepam susu.

✔ Letakkan sebotol air masak ditepi katil untuk memudahkan minum air apabila terjaga di waktu malam, terutama bagi ibu-ibu menyusu.

✔ Pastikan air masak sentiasa dibawa di dalam botol apabila anda bergerak or on journey. Jadi bila-bila masa saja boleh minum.

✔ Minum air masak apabila terasa lapar atau haus tetapi belum sampai waktu makan lagi.

✔ Sukat pengambilan air secara detail. Kadang-kala kita rasa seperti sudah minum banyak air tetapi sebenarnya belum pun sampai 3 liter.
Alhamdulillah, jika anda ikut tips di atas, maka anda berjaya cukup kan minum air masak 3liter sehari, mudahkan?? Selamat mencuba dan nantikan perubahannya..


Berminat untuk mencuba sebarang produk Shaklee? Anda boleh hubungi saya di:

No Tel:-014-5340123
COD area: Pantai Dalam, University Malaya, Petaling Jaya Seksyen 14, Bangsar, Brickfield, Mid Valley, Abdullah Hukum

Untuk seluruh Malaysia, pengeposan akan dilakukan melalui Pos Laju. Consultation akan diberikan kepada semua pembeli.

Thursday, 12 June 2014

Kesan Sampingan Selepas Pengambilan ESP, B-Complex dan Zink Complex untuk Rambut yang Mengejutkan

First time cube produk Shaklee, Set ini lah yang saya beli (ESP, B-Complex, Zink Complex), dah la tu, beli je terus join ahli. Nak jimat.. Join ahli kena bayar RM75 seumur hidup. nak hilangkan masalah kelemumur dan rambut gugur la kan..


Lepas makan set nie, dalam 2 minggu, saya jadi pening, selera makan pon bertambah-tambah. nak tahu kenapa pening??? sebab xcukup minum air, so berusaha minum air 3 liter sehari. mula2 mcm nak pengsan, asyik kua masuk g tandas je. leceh..!!. saya minum ESP nie lepas saya breakfast dan after dinner, memang lepas tu rase lapar je. B Complex pon amik after breakfast.

After 1 month consume ngn set nie dh nmpk kesan sampingan die, saya yg dlu kurus keding sekali angin tiup pon dh melayang berjaya menaikan berat badan dr 39kg ke 43kg..ade lg kesan sampingannya, kulit muka dh xkusam, lembut je..tangan nie asyik kat muke je..hehehe..happy sgt..nie effect duk tepek ESP sblom tido..

Bukan tu je..priod pain yang membelenggu diri ini dh kurang..bulan ke 2 xsakit langsung, sdr2 darah keluar..dasyat betol..!!

B - complex kan anti stress, mmg jerawat dh kurang, mcm  takot2 la nk naik kt muka..kcuali klau nk period..tu normal la kan..klau naik jerawat je, ap lg jari jemariku menari-nari untuk picit..haa pastu luka..nasib baik en. Zinc Complex dpt membantu merawat luka jerawat tu..ape lg, esoknye tgok jerawat tu dh kecut xberkuasa..malam tu tepek la ESP xnk bg tnggl kesan parut jerawat tu..parut jerawat lame2 pon dh pudar..


No 360 camera. Gune camera cap ayam je..hihi


Disitu la bermulanaya cinta berputik dengan shaklee..bukan stkat merawat rambut je, luar dan dalam badan pon dirawat jgk..

Sekarang dan cube vitamin e dan vitamin c serta GLA Complex. .nak tahu ape kesan sampingannye?? tnggu entry yg akan datang..

Berminat untuk mencuba sebarang produk Shaklee? Anda boleh hubungi saya di:

No Tel:-014-5340123
COD area: Pantai Dalam, University Malaya, Petaling Jaya Seksyen 14, Bangsar, Brickfield, Mid Valley, Abdullah Hukum

Atau

Anda boleh mendapatkan Set Rambut Gugur Shaklee ini dengan membeli secara online dengan klik link dibawah

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=7f6d50e3bd910613453258dbfa30521d


Untuk seluruh Malaysia, pengeposan akan dilakukan melalui Pos Laju. Consultation akan diberikan kepada semua pembeli.

Wednesday, 11 June 2014

Phytocol-ST Berfungsi Untuk Menghalang Kolestrol Dalam Badan dan salur Darah

Sempena dengan Nasional Comference 2013/2014, Shaklee telah melancarkan satu produk baru iaitu Pthytocal-ST.



PHYTOCOL-ST Shaklee adalah formulasi proprietari yang berasaskan bahan-bahan yang telah terbukti secara klinikal berkesan untuk penyekatan penyerapan kolesterol dan merendahkan paras kolesterol LDL.




Kelebihan dan Keistimewaan Phytocol-ST Shaklee.
  • Rumusan daripada beberapa jenis fitosterol asli yang aktif daripada tumbuhan, buahan, sayuran dan bijirin
  • Membekalkan 2,000 mg fitosterol tumbuhan setiap hari.
  • Fitosterol tumbuhan telah terbukti secara klinikal mampu mengurangkan paras kolesterol dalam lebih 80 kajian
  • Membekalkan 100% nilai fitosterol harian sepertimana disyorkan Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH).
  • Tiada pengawet, pewarna, perisa atau pemanis tambahan. 


Bagaimana Fitosterol bertindak:
Dengan struktur yang sama seperti kolesterol, Fitosterol bersaing dan akan mengalahkan kolesterol dalam penyerapan di dalam Usus. Ini bermaksud apabila anda mengambil banyak fitosterol maka semakin kurang kolesterol yang akan di serap di dalam tubuh anda dan semakin tinggi untuk anda merendahkan paras kolesterol LDL anda:






Akibat Daripada Kolestrol Tinggi



Cara Pengambilan:
Ambil 2 kali sehari  selepas makan
2 biji setiap pengambilan.



Testimoni




No Tel:-014-5340123
COD area: Pantai Dalam, University Malaya, Petaling Jaya Seksyen 14, Bangsar, Brickfield, Mid Valley, Abdullah Hukum


Untuk seluruh Malaysia, pengeposan akan dilakukan melalui Pos Laju. Consultation akan diberikan kepada semua pembeli.

Tuesday, 10 June 2014

Manfaat GLA Complex Sinonim dengan Wanita Untuk Kesihatan Menyeluruh

GLA Complex sangat sinomin dengan wanita, tidak kira anak dara mahupun wanita yang telah berkahwin, semuanya mendapat manfaat dan kebaikan. GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. Antara kebaikan GLA Complex yang khusus untuk wanita adalah:





1. Melegakan simptom PMS dan senggugut
Kandungan GLA yang terdiri daripada kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E berfungsi untuk melegakan kesakitan semasa datang haid, tidak kira sakit senggugut teruk ataupun sekadar lenguh-lenguh pinggang.


2. Membantu menambahkan kesuburan

GLA adalah merupakan antara Top Vitamin untuk kesuburan. Ramai isteri yang merancang untuk hamil menggunakan GLA sebagai supplement tambahan untuk menambahkan kesuburan. GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Ada wanita yang mengeluarkan cecair tersebut tetapi ianya tidak cukup subur, Ada wanita langsung tidak mengeluarkan cecair tersebut dan itu tanda anda tidak subur.Cecair serviks yang subur & berkualiti ini dikenali sebagai mukus serviks. Mukus serviks berbentuk putih telur (egg white cervical mucus)"dan ianya sangat subur, nipis, berair, cerah & likat, dan sangat2 membantu sperma berenang terus ke uterus, ke Tiub Fallopio, dan ke telur (ovum). Cecair subur ini juga membantu sperma hidup lebih lama iaitu sehingga 5 hari di dalam Tiub Fallopio

3. Memudarkan parut dan jeragat
GLA juga boleh membantu dalam memudarkan dan menghilangkan jeragat dan kulit kusam. Antara faktor jeragat adalah termasuk hormon yang tidak stabil dan terlalu banyak aktiviti luar yang mendedahkan kulit terhadap cahaya matahari. GLA mengandungi vitamin E yang membantu dalam memudarkan parut dan buat kulit lebih berseri dan cerah sekata serta memperbaiki tekstur kulit.

4. GLA menstabilkan kitaran haid
Fungsi utama GLA adalah untuk menstabilkan hormon. Kitaran haid yang tidak teratur adalah salah satu kesan akibat hormon yang tidak stabil. Kesan langsung daripada itu adalah berlakunya masalah kesuburan, dan sukar untuk merancang kehamilan.


5. Melambatkan menopause (putus haid)

Memperbaiki keadaan menopaus seperti berpeluh-peluh , insomnia, dada berdebar-debar, ketidakhadaman, depresi dan rasa cepat marah. Pengambilan GLA jangka panjang juga mampu melambatkan proses penuaan, mengetatkan uterus dan menjadikan kulit kelihatan kulit lebih muda.


6. GLA mengecilkan cyst
GLA juga mengandungi antioksidan melalui kandungan Vitamin E yang terdapat di dalamnya. Oksidan menghalang sebarang pembentukan sel yang tidak sihat dan meningkatkan sistem imun badan. Antara faktor penyebab cyst adalah hormon tidak stabil, genetik dan diet yang kurang sihat. GLA membantu menstabilkan hormon dan mengelakkan cyst membesar sehingga pecah dan menyebabkan pendarahan yang teruk. 

Mencegah lebih baik dari mengubati. Dan kos mencegah juga jauh lebih murah berbanding mengubati. Dapatkan GLA Complex sekarang sebelum melarat dan anda tidak menyesal di kemuadian hari. Dapatkan GLA Complex dengan Harga Yang Istemewa.


No Tel:-014-5340123
COD area: Pantai Dalam, University Malaya, Petaling Jaya Seksyen 14, Bangsar, Brickfield, Mid Valley, Abdullah Hukum

Atau

Anda boleh mendapatkan GLA Complex ini dengan membeli secara online dengan klik link dibawah

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=b8d889c4e9b34bc7dc7a93a2a9a91070

Untuk seluruh Malaysia, pengeposan akan dilakukan melalui Pos Laju. Consultation akan diberikan kepada semua pembeli.

Sunday, 8 June 2014

Ketahui Dos Yang Diperlukan Untuk Setiap Penyakit

Ramai yang bertanyakan saya, bagaimana dan bila masa terbaik untuk pengambilan suplemen mereka. Perlu diketahu bila waktu yang sesuai untuk mengambil supplemen, berapa dos yang perlu diambil untuk setiap masalah dan penyakit, apa yang tidak boleh diambil bersama, banyak lagi soalan yang selalu diajukan. Jadi, untuk menyenangkan jadual kita, kita cuma perlu alert kepada beberapa rules. Ikut je rules ni, insya Allah selamat




Vitamin Larut air (B - Complex & Vitamin C) 

~ Seeloknya diambil bersama segelas air dan elakkan pengambilan bersama makanan berlemak/berminyak.

Vitamin Larut Lemak (A,D,E,K) 
~ Vitamin larut lemak memerlukan lemak untuk memudahkan penyerapan. Sebaiknya diambil selepas anda mengambil makanan berlemak/berminyak.

OSTEMATRIX (Kalsium)  
~ Seeloknya diambil bersama minuman bersusu, atau diambil sebelum tidur. Sebagaimana susu dikatakan sebagai minuman untuk membantu kita tidur, kalsium dikatakan ada fungsi yang sama.

Iron
~ Diambil bersama Vitamin C kerana iron memerlukan Vitamin C untuk lebih mudah diserap.

Lecithin
~ bagi yang mengamalkan lecithin untuk berdiet, atau merndahkan kolestrol, ambil 2 biji selepas sarapan, makan tengah hari dan makan malam beserta dengan 2 biji Alfalfa.


Lecithin pemecah lemak dan Omega pemecah kolesterol sebaiknya dimakan 15 minit sebelum makan tengahari dan makan malam supaya telah bersedia untuk mengurai lemak dan kolesterol yang terdapat di dalam makanan.

Alfalfa disamping mengandungi banyak mineral dan fitonutriens, merupakan sumber serat yang tinggi. Peranan serat apabila diambil bersama air yang mencukupi akan menjadi seperti jala yang memerangkap segala benda asing di dalam darah seperti lemak, kolesterol, gula, toxic, logam berat dsb, dalam perjalanannya dari mulut ke usus besar.

Pembuangan air besar akan menjadi lawas apabila cukup fiber dengan syarat minum air yang mencukupi. alfalfa juga baik untuk masalah angin dalam badan dan gastrk dan alergik


APA YANG TIDAK DIGALAKKAN


1. JANGAN Mengambil alfalfa bersama-sama vitamin E kerana ia boleh mengganggu penyerapan alfalfa.

2. JANGAN Mengambil supplement zat besi (Iron) bersama-sama Ostematrix kerana zat besi boleh mengganggu penyerapan kalsium. Walau bagaimanapun kini zat besi sudah dilengkapi bersama2 VitaLea. Oleh itu jika boleh, ambil kedua2nya pada masa berlainan untuk mengelakkan gangguan penyerapan di antara kedua-duanya.

3. Pengambilan vitamin disarankan pada waktu selepas makan bagi membantu penyerapan. Ambillah vitamin & mineral dalam kadar yang telah dicadangkan, kerana pengambilan vitamin/mineral yang berlebihan, terutama vitamin larut lemak boleh membahayakan kesihatan kerana ia disimpan di dalam badan dan boleh menjadi toksik.

4. JANGAN Mengambil suplemen bersama minuman berkafein kerana inaya mengurangkan kadar penyerapan suplemen secara efiesien!

Sekiranya anda merasakan praktik anda mengambil vitamin sekarang tidak mendatangkan kesan yang memuaskan, anda boleh cuba mengambilnya mengikut cadangan di atas. Walau bagaimanapun, ia bukanlah muktamad dan masih bergantung kepada tubuh badan kita.

CADANGAN JADUAL PENGAMBILAN VITAMIN SHAKLEE


WaktuCadangan Pengambilan
PagiB Complex dan Vitalea untuk memberi kesegaran dan ‘mood’ yang baik.
Minum Pagi ESP
Tengah Hari Vitamin C dan Alfalfa
Minum Petang ESP
Makan MalamLecithin/Kalsium/Vitamin E
SupplementCadangan Pengambilan
ZincSeminggu dua kali kecuali mereka yang ada masalah rambut yang serius.
Nutriferon
Seminggu sepeket setiap hari (Kecuali waktu sakit).
Meal shakeBoleh dibancuh dengan ESP dan PD jika ada.
AlfalfaAmbil ikut kesesuaian.Untuk ibu menyusu, masa terbaik selepas pam di ambil bersama ESP.
Lelaki juga boleh guna jadual ini mengikut kesesuaian.

Mudahkan? Apa-apa pun, jadual pengambilan vitamin dan supplemen ini hanyalah panduan kepada anda semua namun kesesuaiannya masih bergantung kepada individu..

~ Perlu diinginkan untuk minum air yang mencukupi iaitu sekurang - kurangnya 3 Liter sehari.



Cara Makan Vitamin Shaklee dan Ubat-ubatan.


Bagi individu yang sudah berpenyakit dan sedang memakan ubat-ubatan perubatan, juga jarakkan antara pengambilan vitamin dan ubat-ubatan dalam tempoh 30 minit.

Jangan sekali-kali berhenti mengambil ubat-ubatan apabila anda mula mengambil suplimen, kecuali apabila doktor telah mengesahkan anda semakin pulih dan pengurangan ubat adalah atas arahan doktor anda, kerana mendapati anda semakin sihat.


Untuk mendapatkan Supplement Shaklee ini, anda boleh hubungi saya di:-

No Tel:-014-5340123
COD area: Pantai Dalam, University Malaya, Petaling Jaya Seksyen 14, Bangsar, Brickfield, Mid Valley, Abdullah Hukum

Saturday, 7 June 2014

Fungsi Vitamin E Shaklee

Vitamin E Shaklee terdiri daripada Vitamin E d-alpha tocopherol concentrate and d-alpha tocopheryl acetate selain lengkap dengan Selenium [as selenium yeast].

Vitamin E sahaja tidak sempurna tanpa selenium. Pengambilan vitamin E perlulah lengkap dengan selenium untuk mendapat kesan pengambilan yang optimum manakala tanpa selenium ia boleh bertindak sebagai toksik dalam jangka panjang kerana ia tidak dapat melaksanakan fungsinya dengan baik.

Sekiranya anda pengamal vitamin E selain jenama Shaklee, pastikan juga anda membeli vitamin selenium supaya vitamin E anda dapat berfungsi dengan lebih baik.


Untuk Kesuburan Lelaki
Vitamin E adalah vitamin kesuburan untuk lelaki. Vitamin E atau juga dikenali dengan nama Vitamin Cinta diperlukan oleh lelaki maskulin untuk meningkatkan kesuburan.



Vitamin E adalah penting dalam melindungi dan meningkatkan kesihatan sel tubuh. Setiap bahagian tubuh manusia terdiri daripada berjuta-juta sel, termasuklah organ-organ pembiakan, telur dan sperma.
Lelaki yang mengalami masalah kesuburan diberi supplement Vitamin E (400 IU) dan Selenium (200 mcg). Hasil kajian ini menunjukkan keputusan yang memberansangkan apabila kadar radikal bebas dalam badan memberi kesan kepada kesuburan dan fungsi seksual seorang lelaki kerana ia merosakkan DNA sperma. Manakala, kekurangan Selenium dan Vitamin E juga memberi impak kepada fungsi kelelakian. Kajian ini jelas membuktikan betapa kritikalnya keperluan Vitamin E untuk kesuburan lelaki.
Vitamin E meningkatkan kesihatan dan kualiti sperma. Dalam satu kajian, ia menunjukkan bahawa pergerakan sperma, peratus sperma hidup dan peratus daripada spermatozoa normal, semuanya meningkat dengan penambahan vitamin E dan selenium.


Menghilangkan ParutVitamin E telah terbukti berkesan untuk mengurangkan parut jerawat serta parut-parut lain. Ini kerana Vitamin E mengandungi antioksidan yang tinggi. Ciri ini membantu untuk menggalakkan penyembuhan kulit dan apabila disapu, parut dapat dikurangkan atau dihapuskan. Pastikan anda memilih kepekatan yang tinggi sekurang-kurangnya 400 i.u dan dalam bentuk kapsul, kerana ianya lebih mudah digunakan. Anda hanya perlu mengambil jarum dan cucuk kapsul itu, picitkan sedikit Vitamin E ke jari dan sapu ke kawasan parut.

Untuk mendapatkan kesan yang terbaik, Vitamin E harus juga diambil sebagai supplemen harian selain sapuan di kulit.


Melindungi Jantung
Pengambilan harian 800IU vitamin E untuk jantung yang sihat, melindungi darah merah untuk mengelakkan mengasidan lipid, meningkatkan kolestrol HDL, mengurangkan tekanan darah, menghilangkan platelet darah melekat kedinding arteri, menghalang anemia hemolitik, dan penyakit jantung.

Anti-Penuaan
1 kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, jerawat dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot peha.




Anti-Oksidan Yang Kuat
Pengambilan lebih dari 1,200IU sehari untuk anti-oksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor, mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas, memperbaiki masalah oksidasi - katarak dan masalah penglihatan.



Memperbaiki Arthritis
Meningkatan keanjalan salur darah, memperbaiki kitaran darah, merawat bahu kejang, pening, buasir, urat varikos, dan sakit sendi

Menghalang Keguguran
Merawat musculus pectoralis fibrosis otot dada, sindrom prahaid dan sindrom monopaus seperti hot flush. Digunakan pada ujian klinikal untuk menghalang kematian janin atau keguguran.


Untuk mendapatkan Supplement Shaklee ini, anda boleh hubungi saya di:-

No Tel:-014-5340123
COD area: Pantai Dalam, University Malaya, Petaling Jaya Seksyen 14, Bangsar, Brickfield, Mid Valley, Abdullah Hukum

Thursday, 5 June 2014

Cara Bagaimana Untuk Mengetahui Vitamin E Semulajadi Atau Sintetik

Secara jujurnya, sebelum saya mengenai Shaklee, saya tidak tahu akan terdapatnya perbezaan di antara lambakan vitamin dan suplemen dari pelbagai jenama yang dijual di pasaran sekarang.

Ada beza ke ambil yang sintetik atau yang asli? Yang sintetik biasanya lebih murah berbanding yang asli.Pilih murah atau pilih kualiti?Kebanyakan vitamin sintetik dibuat dari bahan kimia contohnya tar- salah satu karsinogen yang berpotensi menyebabkan kanser(biasa didapati dalam rokok). Daripada nak dapat kesihatan yang baik, mengundang risiko penyakit berbahaya tidak berbaloi kan?

Bagaimana caranya untuk mengenalpasti samada Vitamin E tu semulajadi atau sintetik?



Ada beberapa cara untuk mengenal antara vitamin sintetik atau vitamin semulajadi.

Satu kajian di bawah lampu polarized dibuat. Jika cahaya dipancar pada vitamin asli, akan sentiasa membengkok ke kanan yang mana biasa kita akan jumpa vitamin asli akan tertulis 'd' (representing dextro means right). 

Manakala jika cahaya yang sama dipancarkan, akan terbahagi kepada 2, ke kiri dan ke kanan jika vitamin itu adalah sintetik. Sebab itulah vitamin sintetik biasanya tertulis 'dl' (sintetik) kerana ianya separuh 'dextro' (right) dan separuh 'levo' (left). Cuba tengok vitamin E shaklee ada tertulis 'd' kan maknanya ianya asli.

Kalau lihat pada gambar di atas, Vitamin E Shaklee adalah D-alfa tokoferol (semulajadi). Jika vitamin itu tertulis DL-alfa tokoferol bermakna ianya adalah sintetik.

Selain semulajadi, antara kelebihan atau keistimewaan Vitamin E Shaklee berbanding jenama lain ialah ianya mengandungi selenium.

Apa sebenarnya fungsi Selenium? Kenapa Selenium ni perlu ada dalam vitamin E?
Selenium mempunyai 3 fungsi utama iaitu:

1. Selenoprotein (Selenium + Protein)

Berikut adalah 7 perkara selenoproteins lakukan untuk tubuh anda

  • Membantu dalam pengeluaran glutation.Glutation adalah penting kerana ianya merupakan pertahanan antioksida semula jadi badan anda daripada radikal bebas.
  • Melindungi sperma dari kerosakan oksidatif (radikal bebas).
  • Berfungsi sebagai penciptaan semula beberapa antioksida termasuk Vitamin C. Selenium terlibat dengan thioredoxin, iaitu sangat berguna untuk individu yang mempunyai masalah gatal-gatal pada kulit tanpa mengetahui punca kegatalan tersebut.
  • Membantu dalam peraturan hormon tiroid dengan bertindak sebagai "pengantara" antara 2 hormon tiroid iaitu menukarkan hormon T4 yang tidak aktif menjadi hormon T3 yang aktif.
  • Membantu dalam penciptaan Selenoprotein P. Selenoprotein P membantu melindungi sel-sel badan yang membentuk saluran darah, jantung dan sistem peredaran darah. Selenoprotein P berfungsi melawan radikal nitrogen iaitu sejenis radikal bebas yang menyerang sel-sel sistem peredaran darah.
  • Berfungsi dalam penghasilan sperma (spermatogenesis)
  • Berfungsi sebagai anti radang dan tindak balas imun.** Get at least 55 mcg of selenium per day but no more than 400 mcg per day.
3. Disease Prevention
Selenium memberi signal kepada Cytokines iaitu sel penggera untuk sistem immuniti bekerja

2. Antioksidan
Selenium bertindak balas dengan natural antioksidan yang terdapat dalam badan kita iaitu Gluthathione


Antara kelebihan Vitamin E Shaklee yang anda semua perlu tahu! Vitamin E yang baru telah diformulasikan dengan "grape seed".

Ekstrak biji anggur mengandungi pelbagai khasiat kesihatan iaitu protien, lipid, karbohidrat dan polifenol.
Kuasa antioksidan polifenol adalah 20 kali lebih baik dari vitamin E dan 50 kali lebih baik daripada vitamin C dalam erti kata lain minyak biji anggur ni amat berkesan mengatasi masalah kanser serta amat baik untuk awet muda dan untuk memelihara kecantikan. Yang paling best, grape seed extract terbukti berkesan menguatkan sistem imun badan, menurunkan paras kolestrol, menghalang pembentukan darah beku, melegakan masalah berpunca daripada urat timbul ..

Melambatkan penuaan:

Salah satu phenol yang ditemui dalam biji anggur ialah OPC (oligomeric Proanthi Cyanidin) ni lebih tulen berbanding kumpulan fitonutrien yg lain). OPC ni memelihara tubuh dari penuaan sebelum masanya..OPC juga terikat dengan kolagen. Senang cerita, procyanidin ini juga membantu kulit lebih elastik, membuatkan seseorang nampak muda secara semulajadi.


Apa lagi kelebihan ekstrak biji anggur ni?
  1. Mengurangkan risiko kanser dan strok
  2. Mengurangkan hipertensi (tekanan darah tinggi) dan melancarkan peredaran darah.
  3. Mengurangkan aterosklerosis (pengerasan arteri)
  4. Meningkatkan pembakaran kalori
  5. Menyuburkan organ-organ dan otot, membantu mereka bekerja dengan lebih berkesan.
  6. Meningkatkan ketahanan fizikal"
Anda perlu mendapatkan sekurang-kurangnya 100mg (150 IU) sehari tapi tidak melebihi 1000mg per day (1500 IU)" - Dr Bruce Miller

Sebiji vitamin E mengandungi 400iu....semulajadi dan dilengkapi selenium. Banyak betul kelebihan vitamin E Shaklee ni. Sebab tu, ia antara produk terlaris terutamanya untuk kecantikan kulit dan masalah kesuburan.

Secara asasnya, ada beberapa panduan lain untuk mengenalpasti vitamin E yang terbaik di pasaran. Tak semestinya Shaklee...anda bebas untuk memilih jenama pilihan anda sendiri.

Antara garis panduan pemilihan Vitamin E ialah:

1. Pilih Vitamin E yang bersumber semulajadi. Jika ada huruf d kecil (d-alfa tocoferol) menunjukkan ia         sumber semulajadi manakala jika ada satu huruf 'l' or 'dl' menunjukkan ia sumber tiruan or kimia. (Boleh         rujuk pada label)
2. Cari perkataan mixed tocopherol dalam label.
3. Pilih Vitamin E yang ada selenium

Secara kesimpulannya, anda tidak perlu merasa was-was apabila membeli dan menggunakan suplemen dari Shaklee kerana ianya adalah 100% semulajadi dan selamat.


Untuk mendapatkan Supplement Shaklee ini, anda boleh hubungi saya di:-

No Tel:-014-5340123
COD area: Pantai Dalam, University Malaya, Petaling Jaya Seksyen 14, Bangsar, Brickfield, Mid Valley, Abdullah Hukum